* Avem cel mai mic număr de locuri de muncă din ultimii 50 de ani
* Economia noastră nu mai poate asigura majorităţii locuri de muncă pe perioade nedeterminate
* Statul ar trebui să-i susţină mai mult pe cei care au contracte de muncă pe termen limitat
Noul Cod al Muncii, care a fost publicat la finalul săptămânii trecute în Monitorul Oficial, nu va genera mai multe locuri de muncă, ne-a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Domnia sa consideră că numărul locurilor de muncă va creşte în momentul în care va fi micşorată fiscalitatea pe forţa de muncă şi vor fi reduse procedurile administrative: "Avem cel mai mic număr de locuri de muncă din ultimii 50 de ani".
Noul Cod al Muncii este binevenit pentru oamenii de afaceri, care l-au susţinut de la început, după cum ne-a spus Cristian Pârvan. Domnia sa a adăugat, însă, că documentul este incomplet: "Am susţinut de la început Codul Muncii şi am considerat că este foarte bun, dar s-a oprit la jumătate, am fi vrut mai mult. Ar fi trebuit ca statul să separe mai ferm apele dintre cei care vor să muncească, sub orice formă, cu orice salariu şi în orice condiţii, şi cei care preferă să stea acasă". Astfel, prin noul cod în domeniu sau sub o altă formă reglementată, statul ar trebui să asigure mai multe condiţii persoanelor angajate pe perioadă determinată şi să ia mai multe măsuri pentru a sprijini, ulterior, aceşti angajaţi, opinează domnul Pârvan, considerând că ar trebui încurajată munca pe termen determinat: "Am ajuns într-un punct în care economia noastră nu mai poate oferi majorităţii locuri de muncă pe perioadă nedeterminată".
"Trebuie să facem o combinaţie inteligentă între oferta de muncă şi modul în care îi va asigura societatea pe cei care lucrează cu contracte determinate. Avem nevoie să fie introduse noi reglementăr