Ştii că îndrăgostirea este cel mai puternic "drog"? De aceea acceptăm de multe ori să ne punem în situaţii pe care, altfel, nu le-am fi tolerat. Astfel, iată cum ajungem în situaţia de a ne iubi de la distanţă. Îţi poţi cunoaşte jumătatea pe internet ori o poţi găsi într-o excursie pe meleaguri îndepărtate. Se înfiripă ceva şi rămâneţi legaţi de acei fluturaşi din stomac, care vă ghidează în tot ceea ce faceţi. Dar oare poţi spera la o relaţie în adevăratul sens al cuvântului?
Partea bună: Începi să te cunoşti şi să te apreciezi
Într-o relaţie de la distanţă, sentimentul acela plăcut se menţine ceva mai mult, deoarece de la distanţă toţi ne purtăm cu mănuşi. Partea bună într-o astfel de legătură este că fiecare are timp de evaluare, partenerii nu trebuie să-şi modifice stilul de viaţă sau contactul cu lumea socială. Mai mult, prin dragostea "neconsumată" învăţăm să ne iubim mai mult, să ne cunoaştem mai bine. Atât mental, cât şi sexual.
În ceea ce priveşte latura erotică, sexul virtual sau la telefon, prin SMS sau MMS sunt acte extrem de incitante, conform sexologilor, metode ce trebuie neapărat încercate!
Partea rea: Guşti dezamăgirea
Din nefericire, partea rea predomină. 80% din relaţiile de la distanţă nu supravieţuiesc din două motive:
1. Niciunul dintre parteneri nu e dispus să lase totul în urmă pentru a începe o nouă viaţă alături de jumătatea sa.
2. Atunci când relaţia intră pe un făgaş normal, cei doi îşi dau seama că nu se potrivesc, iar că tot comportamentul de până atunci a fost doar o faţadă.
Se spune că nu cunoşti un om cu adevărat până când nu stai o lună cu el sub acelaşi acoperiş. Acesta este motivul pentru care foarte mulţi oameni proaspăt căsătoriţi divorţează, deoarece au decis să stea împreună abia după nuntă. Un alt motiv pentru care relaţiile la distanţă sunt de-a dreptul dureroase