Cătălin Ştefănescu şi-a propus, în septembrie 2009, să ajute un sat din Delta Dunării. Cu ajutorul preotului si al directorului şcolii, a încercat să-i convingă pe localnici să nu mai arunce gunoaiele în Dunăre, iar săptămâna aceasta, între 29 şi 31 martie, împreună cu Asociaţia Tăşuleasa Social, a adus la Maliuc, în judeţul Tulcea, un cabinet stomatologic mobil pentru cei 43 de copii care învaţă la şcoala din sat. Însă el încearcă să facă ceva mai important pentru comunitatea de aici: să-i responsabilizeze pe localnici şi să-i înveţe să se ajute singuri. Sursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei ToboşaruSursa: Andrei Toboşaru
1 /.
„Da’ de ce să vin şi mâine cu el, doamna doctoră? Pe băiat nu-l doare dinţii”, se miră femeia fără vârstă, cu cearcăne adânci, din faţa dispensarului, care ţine de mână un băiat slăbuţ de opt sau nouă ani. Annette Kirchner-Schröeder, doctor la fundaţia germană Dentists Without Limits, îi explică femeii, folosindu-se de cele câteva cuvinte româneşti pe care le ştie, că fiul ei are probleme mari cu dantura şi că mai are de lucrat la dinţii lui şi în ziua următoare. În faţa dispensarului, cei aproape 50 de copii din Maliuc, un sat mic de pe Braţul Sulina al Dunării, îşi aşteaptă cuminţi rândul la controlul stomatologic. Pentru unii dintre ei, e pentru prima oară când merg la dentist.
Annette lucrează de opt ore fără oprire: pune plombe, face extracţii şi tratamente profilactice. În trei zile, trebuie să îi consulte şi să îi trateze pe toţi copiii din localitate. A venit la Maliuc însoţită de echipa ei din Germania, de organizaţia parteneră Die Johanniter Unfall – Hilfe Lauf, de Asociaţia Tăşuleasa Social şi de iniţiatorul proiectului, realizatorul TV Cătălin Ştefănescu.
A