„Noul acord cu FMI este preventiv doar în intenţie” (Ziarul Financiar). „Povestea ieşirii României din recesiune are un final exact: pe 13 mai, la ora 9.00” (Gândul). „Varianta pesimistă: scădere economică de 0,5 %, în 2011 potrivit raportului de ţară publicat de FMI” (Financiarul). „Un român, victimă colaterală în războiul religiilor” (Evenimentul Zilei).
„Haosul reorganizării spitalelor”, România Liberă. Deşi ministrul Sănătăţii a promis că va reorganiza spitalele până la 1 aprilie, până acum a reuşit să închidă doar Caritasul şi să comaseze alte 15 unităţi sanitare. Următorul închis va fi cel de boli dermato-venerice „Scarlat-Longhin” din Bucureşti, retrocedat familiei Mociorniţă. Închiderea Spitalului Caritas din Bucureşti a pus pe drumuri 470 de angajaţi, medici, asistente şi infirmiere, care încă nu au fost repartizaţi în alte unităţi sanitare. Cu toate că mulţi dintre ei au semnat cereri de transfer, astăzi nici unul dintre aceştia nu va ajunge la muncă.
„Noul acord cu FMI este preventiv doar în intenţie. Mai luăm bani, explică Ziarul Financiar. Guvernul şi BNR au cerut FMI ca actualul acord de finanţare aprobat la sfârşitul lunii martie să fie de tip stand-by, la fel cu cel semnat în 2009, singura deosebire fiind "intenţia" autorităţilor de a nu mai apela efectiv la fonduri. Formula folosită în scrisoarea de intenţie lasă loc autorităţilor să tragă efectiv bani de la FMI şi CE, întorcând astfel aşteptările create până acum privind renunţarea la "spirala îndatorării", respectiv la alternativa rambursării datoriilor la finanţatorii externi contractând alte datorii de la ei.
„Povestea ieşirii României din recesiune are un final exact: pe 13 mai, la ora 9.00”, titrează Gândul. „Românul care are un loc de muncă, are educaţie, înţelege fenomenul, ştie că trebuie să aibă o anumită prudenţă, acest român mediu va avea o percepţie psihologică d