* investitorii au pus ochii pe curenţii atmosferici din judeţul nostru
* există 12 proiecte de parcuri eoliene la Agenţia pentru Protecţia Mediului, în diverse stadii de avizare * în total, ar urma să fie construite 300 de turbine eoliene, la marginea mai multor localităţi * cel mai avansat proiect, care a obţinut deja aviz de mediu şi autorizaţie de construire, se va implementa lângă Însurăţei * acolo vor fi amplasate 93 de turbine, iar lucrările ar putea începe chiar din acest an * dacă toate aceste planuri se vor materializa, Brăila ar putea furniza energie "verde" cât pentru şapte judeţe * există discuţii şi despre o investiţie majoră în termocentrala de la Chiscani: peste un miliard de euro pentru un nou grup energetic cu puterea de 800 MW * acesta se va baza, însă, pe arderea cărbunilor, deci nu putem vorbi despre energie "eco"
În câţiva ani, judeţul Brăila ar putea fi împânzit cu sute de turbine eoliene care, împreună, vor furniza o cantitate de energie egală cu cea produsă de trei hidrocentrale de talia celei de la Bicaz. La Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila au fost depuse şi se află în diverse stadii de avizare nu mai puţin de 12 proiecte de parcuri eoliene. După obţinerea tuturor autorizaţiilor, acestea urmează să fie construite lângă următoarele localităţi: Însurăţei, Victoria, Dudeşti, Salcia Tudor, Gemenele, Surdila Găiseanca, Bordei Verde, Tudor Vladimirescu, Ianca şi Ulmu. Dintre toate, proiectul de la Însurăţei se află în stadiul cel mai avansat, având deja acord de mediu şi autorizaţie de construire primită din partea Primăriei din localitatea respectivă.
Parcul eolian de la Însurăţei va cuprinde, în total, 93 de turbine, fiecare cu capacitatea de 2 megawatti. Proiectul aparţine unor antreprenori austrieci, care au deschis în România firma SC "Energie Ecologică" SRL. Investiţia totală se va ridica la 280 milioane de euro, bani