Cei aproximativ 300 de tehnicieni, militari şi pompieri, care lucrează în ture de câte 50 de persoane la centrala nucleară de la Fukushima în încercarea de a preveni o catastrofă nucleară, sunt priviţi la nivel global ca nişte eroi.
Deşi guvernul japonez a încercat să nu dezvăluie identitatea şi nici detalii despre muncitorii de la Fukushima, publicaţia Wall Street Journal a intrat în posesia unui schimb de e-mail-uri dintre un angajat TEPCO de la Fukushima şi un coleg de la sediul central din Tokyo. Un purtător de cuvânt al Tokyo Electric Power (TEPCO), compania care operează centrala nucleară Fukushima, a verificat autenticitatea e-mailuri, trimise miercurea trecută.
E-mai-urile au fost traduse în engleză, iar numele persoanelor implicate au fost şterse.
Primul mail
Sunt...(nume şters) de la fabrica Fukushima. Ne-am întâlnit de câteva ori în trecut şi mă bucur să primesc un e-mail de la tine. Am scris în speranţa că mulţi oameni vor înţelege situaţia. Mesajul de susţinere de la (nume şters) m-a mai liniştit. Deşi suntem încă în mijlocul luptei, ne simţim un pic uşuraţi să ştim că avem sprijin de la o persoană precum (nume şters).
Vreau doar ca oamenii să înţeleagă faptul că există multe persoane care luptă în condiţii dure în centrala nucleară. Asta este tot ce vreau.
Lacrimile sunt inutile. Dacă suntem în iad acum, tot ceea ce putem face este să ne târâm spre rai.
Va rog să aveţi grijă cu puterea ascunsă a energiei nucleare. Aş vrea să te rog să ne sprijini şi în continuare.
Mulţumesc mult.
De la angajat Fukushima
Al doilea e-mail
Am citit e-mailul tău, iar ceea ce mi-ai scris este şi ceea ce mi-am imaginat. În lipsa cuvintelor pot fi doar copleşit de lacrimi, dar în calitate de persoană care locuieşte în Tokyo şi se bucură de electricitate, nu este timp de pierdut plângând. Este frustra