Deşi ministrul Sănătăţii a promis că vă reorganiza spitalele până la 1 aprilie, până acum a reuşit să închidă doar Caritasul şi să comaseze alte 15 unităţi sanitare. Următorul închis va fi cel de boli dermato-venerice „Scarlat-Longhin" din Bucureşti, retrocedat familiei Mociorniţă.
Închiderea Spitalului Caritas din Bucureşti a pus pe drumuri 470 de angajaţi, medici, asistente şi infirmiere, care încă nu au fost repartizaţi în alte unităţi sanitare. Deşi mulţi dintre ei au semnat cereri de transfer, astăzi nici unul dintre aceştia nu va ajunge la muncă. Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, a promis însă că nici un angajat al Caritasului nu va rămâne pe drumuri şi că se va găsi un loc pentru fiecare în cele 40 de spitale din Bucureşti. „În două-trei săptămâni, oamenii vor fi repartizaţi. În acest timp, vor fi plătiţi. Mai sunt însă de făcut mici aranjamente în spitalele în care vor fi transferaţi, spre exemplu la Spitalul Malaxa din Bucureşti", a declarat Savu.
Acesta a spus că Spitalul Caritas ar fi trebuit închis cu mult timp în urmă. „Pentru medicii şi asistenţii care au lucrat acolo va fi mult mai bine în spitalele de transfer. Vor avea cu totul alte condiţii", a spus el. Totuşi, medicii nu par deloc satisfăcuţi de această situaţie, având în vedere că vor ajunge în echipe deja formate, iar unii şefi de secţie vor deveni simpli angajaţi.
Următorul pe listă, „Scarlat Longhin", din Capitală
Până în vară urmează să fie închis şi spitalul de boli dermato-venerice „Scarlat-Longhin", din Bucureşti, care a trecut printr-un proces de retrocedare. Medicii care lucrează în acest spital spun însă cu nu ştiu nimic mai mult decât că vor fi transferaţi în Spitalul de boli infecţioase „Victor Babeş", din Bucureşti. „Din punct de vedere profesional este mult mai bine pentru noi. Spitalul „Victor Babeş" este mode