Societal invită publicul ONG marţi 5 aprilie de la 18, la o nouă dezbatere organizată la casa REPER21 (str. Clucerului nr. 49A). Reprezentanţii ONG-urilor se pot înscrie trimiţând numele şi organizaţia din care fac parte la adresa de e-mail martha.botezatu@reper21.ro.
Moderatorul dezbaterii din 5 aprilie este Alexandru Popescu, iniţiator al proiectului StopCO2. Vom vorbi împreună cu el despre utilizarea calculatorului amprentei de carbon (disponibil pe site-ul www.StopCO2.ro) ca instrument de îmbunătăţire a comportamentului nostru cotidian şi de reducere a impactul faţă de mediu. Ne propunem aşadar sa explorăm potenţialul acestui proiect şi a beneficiilor sale pentru indivizi, ONG-uri şi companii. Iată câteva puncte de discuţie:
Care este mecanismul calculatorului de amprenta de carbon?
Ce informaţii sunt necesare înainte de a ne evalua impactul carbon?
Care este relevanţa calculatorului pentu România?
Cum putem folosi calculatorul pentru a eficientiza consumul individual şi organizaţional?
Presupun aceste acţiuni un efort financiar sau o investiţie de durată?
StopCO2.ro a dezvoltat primul calculator de amprenta de carbon adaptat la emisiile de CO2 din România, realizat în baza datelor furnizate de regiile naţionale. Amprenta de carbon necesită date legate de mijloacele de transport folosite, consumul lunar de energie electrică, gaze sau apa aşa cum reies din facturi. Calculatorul StopCO2.ro ajută consumatorii să fie mai conştienţi de amprenta personală de carbon şi să adopte măsuri de responsabizare a vieţii lor cotidiene.
Reduceţi-vă amprenta de carbon fiind eco-mobili! Că să ajugeti la noi, alegeţi o plimbare de 10 minute de la staţia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la staţia Piaţa 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Dacă sunteţi pe două roţi, avem o