City Mall va fi scos din nou la vânzare, pe 20 aprilie, la un preţ de pornire de 29,5 milioane de euro, cu 4 milioane de euro mai puţin faţă de cât speram să obţină lichidatorii centrului comercial la prima licitaţie, din 31 martie.
La prima licitaţie, din 31 martie, nu a avut loc deoarece niciun investitor nu s-a arătat de mall-ul amplasat în zona Eroii Revoluţiei, din Capitală.
Falimentul centrului comercial a survenit în noiembrie 2010, deoarece firmei care îl deţine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investiţii APN European Retail Trust), nu a putut rambursa creditele contractate pentru achiziţia City Mall, în 2006.
În urmă cu cinci ani, Victoria Holding plătea peste 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea City Mall. Au fost angajate credite în valoare de 67,3 milioane de euro de la trei bănci, care acum trebuie să-şi recupereze paguba.
Cei mai mulţi bani are de recuperat UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro). Bancpost are de recuperat 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), în timp ce UniCredit Ţiriac Bank trebuie să primească 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).
În total, cele trei instituţii de credit au împrumutat Victoria Holding cu 67,3 milioane de euro, pentru finanţarea achiziţiei centrului comercial şi pentru construcţia unei parcări.
Cele trei instituţii financiare nu sunt singurele care au de recuperat bani. Alţi creditori au şi ei de încasat, în total, circa 141,3 milioane lei (33 milioane de euro).
City Mall are o suprafaţă totală de 38.000 metri pătraţi, structurată pe trei subsoluri, parter şi patru etaje, oferind o suprafaţă de închiriat de 19.000 metri pătraţi. Centrul comercial cuprinde 80 de magazine, o zonă de cafenele şi restaurante, precum şi un cinematograf operat de compania City Cinema.