Oficial, spitalul nu mai oferă servicii medicale. Neoficial, medicii şi asistenţii fac muncă voluntară, de la 7 dimineaţa, până la 7 seara, pentru cazurile uşoare. Pentru cazurile grave, sună la 112
Circa 500 de codleni au ieşit, sâmbătă, din nou în stradă, nemulţumiţi că vor rămâne fără servicii spitaliceşti. Codlenii nu renunţă la spitalul lor, deşi Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Hotărârea prin care 60 de spitale din ţară, inclusiv cele de la Codlea, Victoria şi Săcele, nu mai pot prelungi contractele de furnizare servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Erwin Albu, consilier local în Codlea, a precizat că azi va avea loc o şedinţă de CL la care, „am informaţii că va fi hotărâtă atacarea în instanţă a hotărârii. De asemenea, o astfel de acţiunea va fi desfăşurată şi pe partea civilă. Vrem să strângem semnături pentru acţionarea Guvernului în instanţă”.
„Acum, spitalul din Codlea funcţionează în regim de Cameră de Urgenţe. Practic, sunt câte două asistente şi un medic, pe tură, care vin la muncă 6 ore, dar totul se face în mod voluntar, pentru că nu se ştie dacă vor fi plătiţi sau nu pentru ce fac ei aici. Asistenţa se asigură de la 7 dimineaţa până la 7 seara, practic 2 ture pe zi. Dacă este un caz grav, însă, personalul medical cheamă Ambulanţa, la 112, iar pacientul este preluat de alte unităţi”, declară Erwin Albu.
Personalul medical de la Codlea, Săcele şi Victoria, redistribuit de azi
De la sfârşitul săptămânii trecute, oficial, finanţarea prin CAS a spitalelor de la Codlea, Victoria şi Săcele s-a încheiat. În aceste condiţii, pacienţii din cele trei spitale au fost externaţi. De asemenea, medicii s-au înscris pentru redistribuire, proces care urmează să înceapă de azi.
Soarta unităţilor nu este însă nici acum definitivată. Direcţia de Sănătate (DSP) Braşov propune în cont