Un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă britanici arată că includerea în dieta zilnică a legumelor proaspete conduce la o reducere semnificativă a riscului de cancer al gurii pentru femeile fumătoare, comparativ cu femeile care au renunţat la fumat sau care nu au fumat niciodată, dar care nu consumă legume proaspete în fiecare zi, informează site-ul femalefirst.co.uk, citat de Mediafax. În opinia medicului Nigel Carter, directorul Dental Health Foundation, aproximativ o treime din cazurile de cancer al gurii sunt asociate cu dietele nesănătoase. "Fundaţia noastră le recomandă oamenilor să adopte o dietă sănătoasă şi echilibrată, în care fructele şi legumele să se regăsească din abundenţă. Există, totodată, numeroase dovezi care atestă faptul că moleculele de Omega 3, prezente în carnea de peşte şi în ouă, contribuie la reducerea riscului de apariţie a acestui tip de cancer. Acelaşi efect a fost observat şi în cazul alimentelor bogate în fibre, precum orezul brun, pastele integrale, nucile şi seminţele", a precizat Nigel Carter.
Cancerul oral înregistrează o frecvenţă de două ori mai mare în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor, deşi, în ultimii ani, numărul femeilor diagnosticate cu această maladie a crescut semnificativ. În trecut, boala avea o frecvenţă de cinci ori mai mare în rândul bărbaţilor decât în rândul femeilor, această schimbare datorându-se, probabil, modificărilor înregistrate în stilul de viaţă din societatea modernă.
Un studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă britanici arată că includerea în dieta zilnică a legumelor proaspete conduce la o reducere semnificativă a riscului de cancer al gurii pentru femeile fumătoare, comparativ cu femeile care au renunţat la fumat sau care nu au fumat niciodată, dar care nu consumă legume proaspete în fiecare zi, informează site-ul femalefirst.co.uk, citat de Mediafax. În op