După aproape 130 de ani de activitate, Spitalul Orăşenesc Strehaia din Mehedinţi a fost închis cu lacăte. Medicii au fost anunţaţi că o parte dintre ei vor fi transferaţi la alte spitale, iar personalul TESA va rămâne pe drumuri.
„Acest spital a fost construit acum 128 de ani şi muncesc aici de 47 de ani. Niciodată nu am avut probleme cu salariile sau să ni se spună că vom fi daţi afară. Ce să facem noi acum, că suntem bătrâne, mai avem trei-patru ani şi ieşim la pensie? Cine ne mai angajează?“, a spus Maria Barbu, femeie de serviciu la spital.
Pacienţi în faţa porţilor închise
Neştiind că spitalul este pustiu, oamenii au venit să îşi rezolve problemele medicale, însă au fost nevoiţi să plece la Drobeta Turnu Severin, unde este cea mai apropiată unitate medicală. „Am sudat ceva acasă şi mi-a sărit o bucată de şpan în ochi şi am venit la Urgenţă, la spital, dar mi-au spus să mă duc unde vreau, că aici nu mai este nimeni care să mă îngrijească fiindcă s-a închis spitalul. Păi dacă ar fi un accident acum aici, în oraş, nu ar muri oamenii până la Severin? Sunt totuşi 50 de kilometri!“, a spus un bolnav.
Administraţia locală, neputincioasă
Nici administraţia locală din Strehaia nu poate să facă nimic pentru ca spitalul să funcţioneze în continuare. „Ştim şi noi care este situaţia. O parte dintre cadrele medicale vor fi preluate de Spitalul Judeţean şi de Spitalul din Orşova, însă pentru personalul TESA nu avem nici o soluţie“, a declarat Petre Gonciulea, viceprimarul oraşului Strehaia. Odată cu închiderea unităţii sanitare se vor pierde şi banii câştigaţi pe un proiect finanţat din fonduri europene, bani accesaţi pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Strehaia. După aproape 130 de ani de activitate, Spitalul Orăşenesc Strehaia din Mehedinţi a fost închis cu lacăte. Medicii au fost anunţaţi că o parte dintre ei vor f