Singurul oraş în care salariul mediu depăşeşte 2.000 de lei este Bucureştiul. Braşovul şi Sibiul, se situează pe locul 12, respectiv 13 în topul salariilor, fiind devansate de judeţe ca Iaşi, Bacău şi Dolj. Mureşul este abia pe locul 26.
În Transilvania, judeţul Cluj stă cel mai bine în topul salariilor. Leafa medie estimată pentru anul în curs este de 1.458 de lei pentru locuitorii acestui judeţ. Clujul este urmat de Braşov, cu 1.398 de lei, pe lună şi judeţul Sibiu, cu 1.392 de lei, pe lună.
Cele două judeţe sunt despărţite de doar opt lei pe lună. În plus, cazul Braşovului este unul special. Oraşul de sub Tâmpa a avut în 2010 cea mai mare creştere salarială din ţară. Cu toate acestea judeţul nu a reuşit să pătrundă, deocamdată, în primele zece judeţe în ceea ce priveşte salariul mediul lunar.
Pe ultimele locuri se situează Mureşul, cu 1.254 de lei, pe lună şi Covasna, care se situează pe locul 40 în topul general, cu un salariu de doar 1.097 de lei. Harghita ocupă locul 34 în top, cu un salariu de 1.189.
Harta salariilor din România, realizată de Econtext, situează Bucureştiul pe primul loc în top, aici fiind estimată prima creştere a câştigului salarial mediu pe angajat, la 2.004 lei pe lună.
După Bucureşti şi Ilfov, poziţia a treia este ocupată, în mod surprinzător, de judeţul Gorj, unde salariul mediu, din acest an, va ajunge la 1.597 de lei, cu aproape un sfert mai mic decât în Bucureşti.
Prahova este judeţul care ocupă a patra poziţie în acest clasament, cu un salariu mediu de 1.522 de lei. Apropierea de capitală a dus la creşterea lefurilor în acest judeţ. Locul cinci în clasamentul naţional este ocupar de judeţul de Constanţa unde salariul este de 1.503 de lei.
La polul opus, judeţul cu cele mai mici retribuţii este Bihor, unde angajaţii iau în mână un salariu mediu de doar 1.078 de lei, pe lună, de aproape două ori