La 14 ani, a intrat pentru prima dată într-o sală de arte marţiale, împreună cu vărul său. A rămas impresionat şi s-a hotărât, pe loc, să înceapă antrenamentul.
Cum artele marţiale erau ceva nou după Revoluţie şi intens promovate în filmele cu Bruce Lee şi Jackie Chan, Mihail a început timid să guste din tehnicile de karate şi judo. „Am fost impresionat de ce am văzut la vărul meu şi am început ca manechin pentru luptătorii experimentaţi“, îşi aminteşte Mihail, care acum are propriul club de arte marţiale.
Agent de pază
Tânărul care s-a născut pe malul Borcei doar pentru că spitalul de la Slobozia era în carantină la vremea respectivă, lucrează la o firmă de pază din municipiul reşedinţă de judeţ. La fiecare început de lună, îşi face un grafic cu zilele în care este la muncă şi cele în care este la sala de antrenamente.
După Revoluţie, a pus un mai mare accent pe pasiunea sa, antrenându-se alături de alţi câţiva slobozeni într-o sală mică de la Palatul Copiilor. Odată cu trecerea anilor, Mihail a trecut de la stadiul de învăţăcel, la cel de instructor. „Nu a fost deloc uşor să mă antrenez în spaţii mici şi condiţii improprii, însă acum mă bucur că pot să le ofer copiilor un spaţiu adecvat“, spune instructorul, care de doi ani a cumpărat Clubul Sportiv Olimpia.
Arte marţiale tradiţionale
După ce a preluat clubul, a început să amenajeze sala în care se antrenează. „Avem jumătate din vechea sală de atletism de la stadion. Avem spaţiu suficient pentru a ne desfăşura în voie“, explică Mihail, care se axează mai mult pe partea tradiţională a artelor marţiale.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!