Prahoveanul este un perfecţionist în ale bucătăriei. După ce, timp de zece ani, a gătit pentru marile restaurante din Roma, s-a întors în Ploieşti pentru a-i învăţa şi pe alţii secretele grastronomiei italiene.
Constantin Ioniţă are 42 de ani şi este „deţinătorul" unei poveşti de succes. După ce a absolvit Liceul „Mihai Viteazul", prahoveanul a luat viaţa în piept şi a început să câştige bani pe cont propriu. La Revoluţie avea 21 de ani şi o voiţă de fier. „M-am orientat spre domeniul comerţului. Vindeam de toate: alimente, îmbrăcăminte, orice îmi putea aduce un profit. La zece ani de la Revoluţia din 1989 am plecat în Italia, cu familia, unde am rămas vreme de un deceniu. Acolo am lucrat la o societate de construcţii, însă mi-am mai găsit un job, ca bucătar, la un mare restaurant din Roma, situat în apropierea reşedinţei Papei. Acolo am văzut ce înseamnă arta culinară", povesteşte Constantin. S-a calificat la locul de muncă Bucătarul spune că nu a absolvit cursuri de specialitate, aşa cum se poartă în zilele noastre, ci că s-a calificat la locul de muncă. „Am trudit ceva. În Italia, dacă vrei să lucrezi în domeniul gastronomiei, trebuie să o iei de la zero. Şi asta chiar dacă în ţara ta eşti bucătar priceput. Trebuie să înveţi pas cu pas cum să prepari mâncăruri, multe dintre ele de care nici nu ai auzit. Aşa am procedat eu şi chiar am fost apreciat de şefii mei", susţine bucătarul şef de la Restaurantul Dante, din Ploieşti. Bărbatul se mândreşte cu faptul că, la Roma, a învăţat să prepare peste o sută de reţete de paste, acesta fiind motivul pentru care este atât de apreciat în localul pe care îl administrează cu succes. „După ce m-am făcut cunoscut în Italia, am revenit în ţara mea natală, de dorul familiei şi prietenilor. Din 2009, lucrez la un restaurant printre cele mai bine cotate pe piaţa localurilor de profil din Prahova, unde conduc echipa de buc