De la 1 aprilie 2011 spitalul şi-a închis porţile, iar pe angajaţi în paşte şomajul. Pacienţii sunt obligaţi acum să meargă la alte unităţi din Olteniţa sau Bucureşti pentru a se trata. La TBC şi Săpunari, situaţia este incertă.
Spitalul din Budeşti se află pe lista unităţilor ce vor fi desfiinţate şi transformate în cămine de bătrâni. Pe 1 aprilie 2011 unitatea s-a închis, bolnavii fiind nevoiţi să se externeze. Angajaţii nu au avut încotro şi au intrat în concediu de odihnă, tot la cerere, însă speră ca decizia să fie revocată. Pacienţii secţiei TBC au fost transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Călăraşi.
Primarul oraşului Budeşti, Lucia Lefter, spune că multă lume este nemulţumită de această decizie şi au contestat-o în instanţă. Aceasta speră ca închiderea spitalului să fie revocată. „Avem o hotărâre a Consiliului Local pentru a se menţine spitalul şi aşteptăm răspunsul de la Curtea de Apel pe 11 aprilie 2011“, a declarat primarul oraşului Budeşti.
În acest moment nu mai funcţionează nicio secţie a spitalului, nici măcat urgenţele la Camera de gardă. Cu toate acestea, există personalul auxiliar care are grijă ca spitalul să nu fie vandalizat. La spitalul Budeşti se tratau anual 36.000 de oameni. Pe lângă aceştia, mai beneficiau de serviciile spitalului şi locuitorii din comunele apropiate: Vasilaţi, Şoldanu, Fundeni şi Sohatu.
Există azil de bătrâni
În Budeşti există un azil de bătrâni care este reabilitat cu bani de la Ministerul Muncii. „Centrul Traian a fost reabilitat ca să fie cămin de bătrâni, dar nu avem bani să îl dăm în folosinţă. Ar trebuie să se ocupe de acest centru şi să ne lase spitalul“, a mai spus Lucia Lefter.
Spitalul Orăşenesc Budeşti avea o capacitate de 89 de paturi şi 70 de angajaţi. La medicină internă existau 28 de paturi, la pediatrie 25 şi două compartimente pentru bolnavii cronici. Prim