Cinci studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) au devenit, zilele trecute, în urma unui concurs, oameni de afaceri încă de pe băncile facultăţii. Trei planuri de afaceri vor fi sprijinite financiar în cadrul unui incubator de afaceri deschis de Facultatea de Business din Cluj. Studenţii-afacerişti vor primi un sediu de firmă „la cheie”, nu vor plăti chirie, nici cheltuieli.
Adela Cristea şi Corneliu Nişte sunt colegi la Facultatea de Business Cluj. Nici prin cap nu le-a trecut, în cei trei ani de când studiază împreună, că vor deveni şi parteneri de afaceri. Planul lor de afaceri, cu care au participat la o competiţie, a reuşit să-i convingă că merită un loc în incubatorul de afaceri deschis de Facultate de Business din Cluj.
CITIŢI ŞI:
Vrei să iei bani de la stat? Vezi cum a reuşit noul Donald Trump de România
Sprijiniţi timp de trei ani
Proiectul instituţiei de învăţământ a fost demarat cu o parte din banii câştigaţi la „Gala Premiilor în Educaţie”, un proiect al Fundaţiei „Dinu Patriciu“, după ce aceasta a fost desemnată „Facultatea Anului”.
Incubatorul de afaceri, care îşi va avea sediul în Parcul Industrial TETAROM I, va găzdui cinci firme, toate deschise exclusiv de studenţii UBB. Primele trei planuri de afaceri au fost alese, săptămâna trecută, în urma unui concurs, de un juriu profesionist, celelalte două urmând să fie selectate în toamnă.
Studenţii vor primi „la cheie” biroul unde îşi vor desfăşura activitatea, care va fi dotat cu mobilier, laptopuri, imprimante şi fax, nu vor plăti cheltuieli timp de trei ani, iar profesorii Facultăţii de Business Cluj le vor deveni, gratuit, contabilii sau consilierii lor judiciari. „Este primul incubator de afaceri în care cadrele didactice le oferă intensiv sprijin şi îşi oferă gratuit serviciile. A fost achiziţionat deja şi softul contabil, care costă aproximativ