Majoritatea angajaţilor din cele două unităţi sanitare care s-au închis la 1 aprilie au optat pentru transferul la Spitalul Judeţean Tulcea. Doi medici rezidenţi şi două asistente au ales alte spitale (din judeţele de origine).
Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea are posturi vacante, astfel că întreaga forţă de muncă poate fi absorbită. Redistribuirea personalului din unităţile sanitare care se reprofilează se face în trei etape: până astăzi, Direcţia de Sănătate Publică a realizat redistribuirea personalului în unităţile din acelaşi judeţ. Pentru angajaţii care nu şi-au ales un post sau nu au avut loc în acelaşi judeţ, redistribuirea se va face, în zilele de 14 şi 15 aprilie 2011, în unităţile din judeţele limitrofe. Procesul se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, cu redistribuirea la nivel naţional. La această ultimă redistribuire vor participa angajaţii care au optat direct pentru această etapă sau cei care nu au putut fi redistribuiţi în primele două etape, din diverse motive.
„La noi toţi angajaţii au venit la DSP pentru a opta pentru Spitalul Tulcea, cu excepţia celor patru persoane, care vor merge în judeţele unde au locuinţe“, a declarat dr. Laura Militar, director al Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.
La Sulina, centru de permanenţă
DSP a trimis deja către primăria Sulina în scris intenţia de a realiza în localitatea din Deltă un centru de permanenţă cu o cameră de gardă care să poată acoperi urgenţele: „Ese imposibil să ţii un spital cu doi medici. Nu au radiolog, nu au oftalmolog, nu au neorolog, pentu toate urgenţele se apela la Ambulanţă, iar pacienţii erau aduşi la Tulcea“, mai spune dr. Militaru.
Personalul medical de la Sulina a optat în scris pentru transferul la Spitalul din Tulcea, măcar pentru perioada în care se fac actele fie pentru centru de bătrâni, fie pentru centru de permanenţă. Astfel, medicii şi