În fiecare zi de miercuri cotidianul Zi de zi vă propune o nouă rubrică, realizată de Balazs Laszlo, design manager în cadrul SC Deco Concept SRL Târgu-Mureş. Întrebările şi sugestiile dumneavoastră sunt aşteptate la adresa de e-mail decoconcept@gmail.com sau la numărul de telefon 0744-505.786. De asemenea, mai multe detalii despre design pot fi obţinute accesând site-ul www.decoconcept.ro.
Kitsch-ul, un curent în artă şi în business
Ca să porneşti un business în domeniul alimentaţiei publice îţi trebuie idei, bani, curaj şi răbdare. Dacă tocmai esti pe punctul să faci asta, este bine să-ţi faci curaj, să-îi pui ideile în practică, şi… cine ştie, poate reuşeşti!…Conform statisticilor, doar 22% din afacerile cu pensiuni, restaurante, baruri, cluburi, cafenele, reuşesc să scoată profit şi să se menţină pe piaţă. Majoritatea, după un an de funcţionare îşi închid porţile sau îşi schimbă proprietarul rămânând în silenzio stampa. Motivul, neadaptarea afacerii la cerinţele reale ale consumatorului final. Oamenilor le place la nebunie să se simtă importanţi sau ceilalţi să-i facă să se simtă importanţi. Absolut toti investitorii care au cu adevărat succes au o viziune MACRO asupra afacerii lor!
Planificarea este absolut necesară pentru orice tip de afacere. Cei care nu o fac îşi asumă toate riscurile posibile. Cei care o detaliază până la cel mai mic amănunt îşi apropie succesul. Cu cât ai o planificare mai realistă cu atât eşti mai… norocos în afaceri
Dar aceste lucruri nu sunt de ajuns… trebuie să îmbini inovaţia cu experienţa astfel încât locaţia ta să devină unică, cu o amenajare interioară personalizată, destinat unui segment ţintă bine definit.
În cele mai multe cazuri investitorii, cred în viziunea lor şi nu apelează la profesionişti pentru a face ,,economii ”… care până la urmă se vor regăsi în pierderile ulterioare. Astfel, Kitsch-ul