A scris piese de teatru care au câştigat concursuri şi au fost jucate pe mai multe scene. De la teatru, a trecut la televiziune.
Spune că a făcut cunoştinţă cu lumea teatrului în clasa a şasea, când a urcat pe scenă şi a jucat rolul lui Irod, într-o piesă organizată de biserică, pentru Crăciun. I-a plăcut atât de mult să joace, încât, de-a lungul timpului, s-a implicat în diferite proiecte legate de teatru, ultimul fiind cel al Bibliotecii Judeţene Sălaj.
Coordonatorul de la Eos
Vlad Gheorghi ţeanu a fost coordonator al trupei de teatru Eos, de pe lângă bibliotecă. Împreună cu trupa Eos a jucat într-o serie de piese scrise de dramaturgi cunoscuţi, însă a jucat şi în piese scrise de el însuşi.
Piesa „Păcatul fără nume” a fost jucată pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj, în cadrul unui festival naţional de teatru, şi pe scena scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, cu sala plină. Vlad spune că piesa respectivă a fost foarte controversată. „«Păcatul fără nume» prezintă de fapt repetitivitatea vieţii, studiată în cadrul unei familii anonime. În acelaşi timp, arată cum copiii trebuie să plătească la nesfârşit păcatele părinţilor”, îşi descrie Vlad Gheorghiţeanu creaţia.
O secvenţă dintr-o carte
Până la 14 ani a trăit în lumea cărţilor şi spune că-i plăcea întotdeauna să-şi imagineze cum s-ar desfăşura în lumea reală o secvenţă dintr-o carte. A încercat să reprezinte el însuşi personaje din cărţi, care l-au impresionat. „Mi-a fost mult mai uşor să reprezint personaje din piese de teatru, pentru că sunt create în acest scop. Aşa m-am îndrăgostit eu de teatru. Când m-am dus la facultate, prima mea opţiune a fost teatrul, însă datorită societăţii actuale şi «importanţei» acordate culturii, m-am gândit să mă orientez spre ceva un pic mai practic. Dar trebuie să spun că lumea teatrului m-a atras în