Secole de-a randul, oamenii au cautat in Biblie calauzirea si tamaduirea spirituala, dar putini au realizat ca aceasta este si un adevarat manual cu lectii importante despre sanatatea fizica, o istorie a primelor remedii naturiste la care omul din vechime a fost nevoit sa apeleze in caz de boala.
Si astazi, dupa mii de ani, uleiul de masline, isopul, busuiocul, mierea, vinul rosu, usturoiul, sarea, painea, strugurii, granele, scortisoara, paducelul si inca multe altele, amintite in Biblie, sunt remedii care ne ajuta sa ne pastram ori sa ne regasim sanatatea si frumusetea.
In Biblie exista indicii ca uleiul de masline era folosit inca din Antichitate ca medicament. Specialistii au constatat ca uleiul de masline, cat mai putin procesat, contine o multitudine de vitamine si nutrienti, esentiali in prevenirea cancerului.
Ca aliment, uleiul de masline este folosit, de regula, in salate. Ca medicament, consumat in cantitati moderate (cel mult doua linguri pe zi, una dimineata si una seara), uleiul de masline este un prieten fidel al inimii, datorita unor grasimi prietenoase pe care le contine in compozitia sa si care ajuta la scaderea colesterolului.
Uleiul de masline, o lingurita seara, previne sforaitul, vindeca durerile de urechi, curata si infrumuseteaza pielea si reda sanatatea muschilor. Calitatile nutritionale, medicale si cosmetice sunt astazi cunoscute in toata lumea si uleiul de masline este folosit tot mai mult pentru mentinerea tineretii si sanatatii.
Usturoiul, o planta cu multiple calitati terapeutice, se cultiva pe terenuri intinse cu aproximativ 5.000-6.000 de ani in urma. Este cunoscut faptul ca usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural si consumul zilnic intareste sistemul imunitar, ferind, in acest fel, organismul de infectii si racelile de sezon. Medicina populara recomanda, de asemene