Autorităţile din sănătatea doljeană nu ştiu ce vor face cu cei şase economişti, un arhivar şi managerul Centrului de Cardiologie Craiova, în urma comasării care are loc în această săptămână.
Transformarea Centrului de Cardiologie Craiova în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care are loc în această săptămână, lasă mai mulţi angajaţi ai Centrului fără un loc de muncă asigurat. Cei 11 salariaţi TESA şi administrativ ai Centrului de Cardiologie au fost anunţaţi lunile trecute că nu vor rămâne fără salariu şi că, după ce comasarea se va realiza, vor fi redistribuiţi fie pe specializarea pe care o aveau, fie pe alte posturi. Dacă trei dintre aceştia, respectiv un analist programator, un electrician şi un lucrător de date DRG, au fost preluaţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă, soarta celorlalţi angajaţi, printre care şi a managerului, nu a fost stabilită.
La spital nu sunt posturi libere
Reprezentanţii unităţii medicale spun că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj ar trebui să se ocupe de aceste probleme şi să le caute angajaţilor posturi în alte spitale. "La Spitalul Nr 1 nu mai este vacant niciun post TESA administrativ. Cei şase economişti, un arhivar şi managerul ar trebui redistribuiţi, însă la noi nu mai este liber nici măcar un post de lăcătuş sau electrician", a declarat asistent şef Ion Cotojman, lider de Sindicat Sanitas de la SJU. În schimb, reprezentanţii DSP aruncă responsabilitatea preluării personalului în ograda Spitalului Judeţean. "Nu ne ocupăm noi de redistribuire. Spitalul Judeţean are în sarcină aceste probleme, comasarea se face între spital şi centru. Spitalul trebuie să le asigure locuri de muncă", a declarat doctorul Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Salariaţii, băgaţi în ceaţă
Angajaţii Centrului de Cardiologie sunt dezorientaţi şi spun că nu ştiu ce se va alege de ei. "Nu am