Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa a editat un calendar care cuprinde aspecte din Târgoviştea de altădată. Fotografiile sunt făcute după picturile mai multor artişti, iar ideea creării unei astfel de lucrări i-a aparţinut pictorului Mihai Şerbănescu.
Municipiul Târgovişte are în sfârşit “carte de vizită”. Este vorba de un calendar cultural care cuprinde clădiri de epocă, aspecte din viaţa târgoviştenilor de altadată, suprinse în picturile unor artişti de seamă. Ideea îi aparţine pictorului târgoviştean Mihai Şerbănescu.
„Directorul Centrului de Cultură a avut deschidere către această investiţie şi s-au alăturat şi Muzeul de Artă, Casa Petraşcu, Muzeul Blendea şi Muzeul de Istorie. Iată că dintr-o idee care avea la bază promovarea imaginilor din Târgovişte, s-a concretizat o realitate. Este primul calendar de acest fel care a fost făcută până acum în Târgovişte, cu lucrări din Târgoviştea veche. Lucrările care au stat la baza ralizării acestui calendar sunt acum expuse în muzeele despre care am făcut vorbire”, a spus artistul Mihai Şerbănescu.
Lucrarea cuprinde operele unor pictori târgovişteni sau care au stat în oraş fie şi pentru puţin timp şi au fost încântaţi de potenţialul cultural al acestei urbe. Este vorba de pictorii Petraşcu, Iliescu, Blendea, Aurel Vasilescu dar şi Mihai Şerbănescu.
La loc de cinste, Turnul Chindiei
Pe coperta calendarului tronează la loc de cinste, emblema orasului - Turnul Chindiei. Pictura a fost făcută în ulei şi poartă semnătura lui Ştefan Vasilescu, ce se găseşte în patrimoniul Muzeului de Arta şi este datată din 1889. În calendar putem vedea cum arătau ruinele Curţii Domneşti la anul 1850, locul de promenadă al boierilor în Centrul Vechi, dar şi clădirea primăriei aşa cum arătea ea pe la 1930.
Urmează o lucrare a lui Mihai Şerbănescu, o lucrare relativ recentă, ce se gaseşte într-o