La numai 30 de ani este şeful Detaşamentului de Pompieri din Piatra Neamţ şi este responsabil cu intervenţile din trei oraşe şi 28 de comune.
Încă din adolescenţă, Adrian Constantin a optat pentru o educaţie cazonă. „La 14 ani am intrat la liceul militar şi pot spune că acolo m-am format ca om. Am învăţat ce înseamnă disciplina şi mi-am format şi o cultură generală care m-a ajutat în viaţă. Întotdeauna am încercat să am o relaţie de colegialitate cu subordonaţii, să fiu cât mai obiectiv şi să nu emit pretenţii care ştiu că nu ar avea soluţii“, povesteşte Adrian Constantin.
A urmat Facultatea de Pompieri
Totuşi, nu şi-a dorit să rămână în armată, ci s-a reorientat la terminarea liceului.
„Mi-am dat seama că nu sunt atras de o carieră în armată şi atunci am aflat întâmplător de oferta Academiei de Poliţie. Am ales Facultatea de Pompieri, care are specializarea instalaţii pentru construcţii-pompieri, pentru că admiterea presupunea numai materii tehnice, precum matematica şi fizica“, îşi aminteşte pompierul.
Cu un an înainte de a termina facultatea, Adrian Constantin a făcut practica la Piatra Neamţ şi spune că i-a plăcut oraşul. „Atunci când s-au făcut repartiţiile, am ales acest oraş. Agitaţia din Bucureşti nu m-a atras foarte mult, iar aici aveam muntele aproape. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ am intrat în luna august 2005, ca locţiitor al comandantului Detaşamentului din Piatra Neamţ“, spune Adrian Constantin.
Prima intervenţie a avut-o o lună mai târziu. „În septembrie 2005 am intervenit, împreună cu un coleg, la Slobozia de Roznov. În urma unei viituri, mai multe persoane au rămas izolate şi era un bolnav care trebuia preluat de ambulanţă“, îşi aminteşte locotenentul. În august 2006, când fostul comandant a ales alt post, s-a înscris la concurs şi a fost numit comandant la det