Prietenii îi spun „Geo”, iar în lumea teatrului giurgiuvean este cunoscută drept „Mara”. A evoluat în zeci de piese pe scena teatrului „Valah” din Giurgiu, participând totodată la diferite festivaluri medievale de teatru în locaţii precum Suceava, Sibiu, Bucureşti sau cetatea Râşnov.
În ultimii ani s-a dedicat teatrului de păpuşi, profesând la „Palatul Copiilor” din municipiu. Entuziasmul elevilor giurgiuveni şi atmosfera de la „Palat” au convins-o să se angajeze cu normă întreagă la această instituţie şi să îi iniţieze pe tineri în tainele unei arte fascinante.
A început să cocheteze cu teatrul pe când avea 10 ani şi de-atunci îl poartă în suflet. „M-am înscris la cercul din cadrul «Casei Pionierilor» în care se făcea teatru de păpuşi. Atunci a avut loc contactul cu scena şi primele spectacole” susţine Mara.
În liceu, părinţii au insistat ca fiica lor să se apuce de ceva „serios”, tânăra fiind nevoită să încerce să se împrietenească cu medicina. „Fie că era vorba de medicină veterinară sau de subofiţerii sanitari, toată strădania mea dura câteva luni.
După această perioadă mă întorceam la teatru” zâmbeşte actriţa giurgiuveană care afirmă că pentru ea teatrul a fost ca un magnet invizibil şi că până la urmă şi-a dat seama că arta reprezintă drumul său în viaţă.
La facultate a avut ocazia să lucreze cu adevăraţi profesionişti, maeştrii ai scenei româneşti. „Adriana Popovici a fost profesorul care m-a inspirat foarte mult. Am avut ocazia de a discuta şi a primi sfaturi de la oameni adevăraţi precum Ştefan Iordache, Leopoldina Bălănuţă sau Dem Rădulescu. Am primit câte-o feliuţă de tort de la fiecare” afirmă actuala profesoară cate în facultate a urmat inclusiv cursuri de step.
Are propria companie de spectacole
Paradoxal, după terminarea facultăţii, primul loc de muncă al Marei nu a fost teatrul ci radioul. „Nu doream