Mai jos, un scurt interviu pe care l-am dat pentru Europa FM:
Rep : De ce credeţi că refuză Adrian Severin să demisioneze?
M.M. : Voi spune foarte direct, în primul rând pentru că nu are ruşine. În al doilea rând, presupun că sunt diverse alte interese personale sau nu ştiu, contracte sau treburi pe care le mai are de făcut, promise de mult timp şi nişte obligaţii personale, repet.
Ce-am văzut eu în acel video nu este vreo activitate de lobby sau de consultanţă, ci este o activitate tipică corupţiei. Pentru a fi plătit ca să faci un amendament sau ca să rezolvi ceva ce oricum trebuie să faci ca atribuţie a ta de serviciu este tipic corupţiei, nu se numeşte consultanţă.
Parlamentul va trebui să-şi revizuiască normele. Pur şi simplu, nu a fost nevoie, pentru că dacă se întâmplă astfel de lucruri, oamenii demisionează şi atunci se rezolvă, nu mai are nevoie Parlamentul să facă anchete sau alte demersuri. Pe de altă parte, sunt un număr destul de mare de parlamentari care au şi alte activităţi plătite, că despre asta este vorba, în Consilii de Administraţie, în diverse board-uri şi cred că şi aici ar trebui introdusă o schimbare şi interzise astfel de activităţi plătite.
Uitându-mă la declaraţiile de interese financiare, care sunt pe site-ul Parlamentului, la fiecare euro-parlamentar în parte, am constatat că au activităţi plătite în paralel cu activitatea din PE, pentru diverse companii private, în Consilii de Administraţie sau în alte organisme, deci pentru companii private, bănci şi alte companii, multinaţionale, care evident au interese în procesul legislativ, în diverse prevederi din actele pe care le adoptă Parlamentul. Mi se pare un conflict de interese, asta oricum trebuie revizuit.
Rep : Demisia lui Adrian Severin a fost cerută atât de popularii europeni, cât şi de socialişti şi chiar de PSD, prin vocea lui Victor Ponta. Acesta