Alteţa Regală Principesa Margareta vine la Cluj vineri, pentru a-şi lansa la Iulius Mall, de la ora 17.30, „Cartea regală de bucate“, apărută la Editura Curtea Veche.
Lansarea face parte dintr-un turneu de promovare a cărţii, urmând după lansările din Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Sibiu, Braşov din ultimele luni. Tot vineri Principesa Margareta îşi va prezenta cartea şi în Alba Iulia (începând cu ora 14.30), urmând ca sâmbăta, 9 aprilie, cartea să fie lansată şi în Târgu Mureş.
"Cartea regală de bucate" îmbină file de istorie cu reţete de la marile case nobile ale lumii, dar şi mărturisiri pe care Principesa le face despre familia regală din România. „Regele Mihai nu este ceea ce s-ar putea numi un gurmand. Apreciază discret felurile bune de mâncare, dar prânzurile cu părinţii mei sunt întotdeauna scurte şi simple. Iar cina, când este luată în familie, începe la ora 18.30 şi nu durează niciodată prea mult“, scrie Principesa Margareta. Alteţa Sa dezvăluie în „Cartea regală de bucate“, că Regele Mihai şi Regina Ana sunt indiferenţi la salate şi preferă legumele, carnea simplu preparată sau supele. „Regina se lipseşte bucuroasă de desert, în timp ce tatăl meu preferă îngheţata, mai ales cea cu caramel. Regele obişnuia să bea un pahar de Sangria la prânz, în anii petrecuţi la Versoix. Atunci când merge în vizită undeva, tata preferă un pahar de vin rosé dulce, în timp ce mama alege puţin vin roşu demise“, scrie Principesa Margareta. Regale Mihai are puţine feluri de mâncare preferate, între care pasta con pesto (mâncare specific italienească, vegetariană şi cu o aromă ameţitoare, în care pastele, de regulă spaghetti, se combină cu parmezan, cu ulei de măsline şi cu o pastă obţinută din busuioc proaspăt şi muguri de pin, toate trecute prin mixer), spuma de ciocolată şi New York Cheesecake, care seamănă cu pasca românească cu brânză, cu deosebirea că la p