Cercetătorii NASA au descoperit mai mult de 150 de asteroizi, fiecare dintre ei putând reprezenta un pericol pentru civilizaţia umană.
Experţii Jet Propulsion Laboratory (JPL/NASA) au cartografiat corpurile cereşti care ar putea reprezenta un pericol pentru Pământ, relatează marţi TCN, citată de Agerpres. Corpurile au fost clasificate în funcţie de mărimea lor: de la 30 la 100 metri diametru, de la 100 la 300 de metri şi de la 300 de metri la un kilometru sau mai mult de un kilometru. Fiecare dintre acestea ar putea intra în coliziune cu planeta noastră în secolul următor, apreciază oamenii de ştiinţă americani, care nu au îndrăznit să meargă mai departe cu predicţiile lor, temându-se de prea multe erori de calcul. Astronomii au încercat să întrevadă consecinţele posibile ale unei eventuale coliziuni. Astfel, chiar şi asteroizi de mici dimensiuni ar putea şterge de pe faţa Pământului un oraş sau o ţară mică. Cu toate acestea, majoritatea asteroizilor cartografiaţi pot produce doar pagube locale. Însă 158 de corpuri cereşti, adică 1% din cele identificate, reprezintă o ameninţare reală pentru civilizaţia noastră, susţin ei.
Cercetătorii NASA au descoperit mai mult de 150 de asteroizi, fiecare dintre ei putând reprezenta un pericol pentru civilizaţia umană.
Experţii Jet Propulsion Laboratory (JPL/NASA) au cartografiat corpurile cereşti care ar putea reprezenta un pericol pentru Pământ, relatează marţi TCN, citată de Agerpres. Corpurile au fost clasificate în funcţie de mărimea lor: de la 30 la 100 metri diametru, de la 100 la 300 de metri şi de la 300 de metri la un kilometru sau mai mult de un kilometru. Fiecare dintre acestea ar putea intra în coliziune cu planeta noastră în secolul următor, apreciază oamenii de ştiinţă americani, care nu au îndrăznit să meargă mai departe cu predicţiile lor, temându-se de prea multe erori de calcul.