Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a obţinut girul Consiliului Reprezentanţilor Unionali pentru membrii noii sale echipe.
Noul preşedinte al UDMR, Hunor Kelemen, a reuşit să obţină girul Consiliului Reprezentanţilor Unionali, care s-a întrunit la Cluj, pentru membrii echipei sale. Astfel, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a primit funcţia de vicepreşedinte politic. Poziţia sa este echivalentă celei de prim-vicepreşedinte în partide precum PDL ori preşedinte executiv în PC şi îi consolidează lui Laszlo Borbely poziţia în UDMR.
De asemenea, cel care a reinventat organizaţia de tineret a UDMR, Peter Kovacs, a devenit secretar general al UDMR, după ce şi-a dovedit calităţile de bun organizator cu prilejul Congresului de la Oradea, de la finele lunii februarie. Echipa lui Hunor Kelemen este completată cu fostul preşedinte al UDMR, vicepremierul Bela Marko, care şi-a conservat o influenţă consistentă în Uniune atât datorită poziţiei sale guvernamentale, cât şi relaţiilor informale pe care le are cu membrii actualei echipe de conducere.
UDMR seamănă tot mai mult cu un partid clasic
Hunor Kelemen nu doreşte doar înlocuirea unora dintre liderii vechi ai UDMR, ci şi transformarea organizatorică a Uniunii. Sub presiunea partidelor concurente, adică Partidul Civic Maghiar, condus de fostul primar din Odorheiul Secuiesc, Jeno Szasz, formaţiune care a reuşit să adune o serie de aderenţi şi de poziţii în administraţia publică în zona Secuimii, şi viitorul Partid Popular al Maghiarilor din Transilvania, care ar urma să fie înfiinţat de vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, UDMR începe să fie organizat tot mai mult ca un partid clasic şi tot mai puţin ca o uniune culturală, aşa cum a fost creat în anul 1990.
Astfel, până acum, conducerea UDMR era reprezentată de preşedinte şi preşedinte executiv, iar aceştia erau secondaţi de un consili