Zeci de medici şi asistenţi care au lucrat la Bumbeşti-Jiu vor afla astăzi la ce unitate medicală au fost repartizaţi. La sediul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au ajuns chiar şi infirmierele care, după decenii de activitate, se tem că rămân fără loc de muncă.
Desfiinţarea Spitalului din Bumbeşti-Jiu îi pune pe drumuri pe cei aproximativ 100 de medici, asistenţi şi infirmiere care, după zeci de ani de muncă, s-au trezit fără slujbă. De la începutul acestei săptămâni, cadrele medicale vin rând pe rând la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru a cere să fie repartizate la alte spitale din judeţ.
„Am muncit o viaţă întreagă la Bumbeşti-Jiu, iar Ministerului Sănătăţii nu i-a păsat nici de noi, nici de pacienţi. Acum nu ştim unde ne vom angaja. Nu avem decât să stăm pe la uşile directorilor să aflăm care va fi soarta noastră”, a declarat Anişoara Udrişte, din Muşeteşti, care a lucrat în instituţia spitalicească timp de 31 de ani.
La fel de nemulţumite de haosul creat se declară şi infirmierele. „Venim zilnic la DSP, până când se rezolvă. Vreau să ştiu unde vom fi repartizate. De 26 de ani am lucrat ca infirmieră şi acum rămân fără loc de muncă. Este îngrozitor. Vreau să fiu redistribuită oriunde, numai să am serviciu”, a precizat Maria Ghinea, una dintre infirmiere.
Pe lista persoanelor repartizate la alte spitale sunt şi medicii. „Aşteptăm să fim redistribuiţi, iar cum se fac cererile. 103 angajaţi de la Bumbeşti-Jiu se află în această situaţie. Eu am fost distribuită la Cărbuneşti, la Pediatrie. Am lucrat 24 de ani la Sadu, iar acum eram medic director. Sunt puţine şanse ca ministerul să aprobe ca spitalul să funcţioneze în continuare. Nu înţelegem decizia, pentru că nu există nicio cerere pentru azil”, a spus Mihaela Bocanu, medic pediatru, în vârstă de 59 de ani.
„Noi nu ştim nimic deocamdată.