Ieri, a venit rândul personalului medical de la Spitalul Victoria să-şi primească hârtiile cu repartiţia la noile posturi din spitalele din judeţ. Rămâne însă o întrebare: cine îşi asumă soarta personalului auxiliar din spitalele de la Săcele, Codlea şi Victoria
După redistribuirea personalului medical din spitalele din Săcele şi Codlea, ieri, a venit rândul celui de la Victoria. Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate (DSP) şi ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) s-au deplasat la Spitalul Victoria „proaspăt” desfiinţat prin nefinanţare, pentru a da hârtiile de redistribuire a personalului medical. „Procesul de redistribuire a început. Avem la Victoria 54 de cereri din partea medicilor, asistenţilor, infirmierelor şi îngrijitoarelor care au dorit să lucreze într-o altă unitate”, a precizat, ieri, Alexandru Bălescu, director DSP.
Sursa citată a subliniat că ei dau redistribuire doar „personalului medical. În ceea ce priveşte personalul nemedical, din ce ştiu eu, mai are activitate, ei trebuie să închidă luna. În plus, ei cad în sarcina Primăriei”.
De cealaltă parte, primarul din Victoria, Gheorghe Cristian, a precizat că primăria nu ştie nimic despre această nouă „sarcină”. „Întâi desfiinţează un spital pe care ni-l dau în administrare, acum să mă ocup şi de personalul nemedical? Eu nu ştiu despre asta. Eu ştiu doar că ei erau pe statul de plată al spitalului, nu are cum să cadă în sarcina Primăriei”, a declarat primarul.
În altă ordine de idei, în 4 aprilie, în prima zi de redistribuire a personalului medical, Alexandru Bălescu a precizat că au fost acordate 110 redistribuiri. Rezultatele primei etape de redistribuire vor fi cunoscute, potrivit lui Bălescu, mâine, după ce va fi făcută centralizarea cu personalul redistribuit, personalul angajat şi personalul care a rămas „pe dinafară”.
Transformarea în Ambulatorii, posi