Inaugurat cu surle şi trâmbiţe şi pupături pe obrajii primarilor, Drumul Judeţean 561 Craiova - Podari - Segarcea s-a rupt pe o porţiune de 25 de metri din cauza unei alunecări de pământ. Terenul a luat-o la vale cu copaci cu tot, iar parapetul de pe marginea drumului a căzut în hăul căscat. Responsabilii au început să se certe între ei.
Considerat perla drumurilor judeţene din Dolj, Craiova - Segarcea riscă să devină o ruină în zona localităţii Gura Văii, acolo unde terenul a început să fugă cu o viteză ameţitoare. Oficialii Consiliului Judeţean (CJ) Dolj au constatat pe 7 martie că la kilometrul 4+600 au avut loc alunecări de teren în zona talazului din partea dreaptă a drumului, pe o lungime de 25 de metri. În doar câteva zile, pământul a luat-o la vale pe o lungime de 80 de metri şi riscă să distrugă şi drumul. Mai mult, alunecarea a început să se producă şi în patul drumului, iar parapetul şi acostamentul au fost dislocate din marginea asfaltului. Alunecarea a avut loc la circa o sută de metri mai jos de locul unde versantul a fost consolidat acum mai bine de un an, prin realizarea a 66 de coloane forate, a unui zid de sprijin şi a unui sistem de drenaj orizontal pe o lungime de 330 de metri, care preia şi dirijează apele din incinta drumului.
Cum s-a ajuns aici
Drumul Craiova-Segarcea a fost modernizat prin fonduri PHARE în urma unei licitaţii de aproape zece milioane de euro organizate de Ministerul Dezvoltării în anul 2008. Câştigătorul licitaţiei de execuţie a fost desemnat SC Delta ACM’93, proiectant a fost numit un consorţiu de firme condus de firm ARUP, iar consultant - societatea spaniolă Inocsa. Oficialii Consiliului Judeţean Dolj, beneficiar al drumului şi, de asemenea, cofinanţator cu 1,6 milioane de euro al proiectului, acuză ministerul şi proiectantul că nu au inclus în proiect realizarea unui studiu geotehnic în zon