Şi în criză se nasc proiecte ambiţioase. Înfiinţat în 2010, clubul de fotbal feminin Olimpia Cluj şi-a propus mai mult decît un titlu de campioană. "Vrem să fim un motor pentru fotbalul feminin românesc, la fel ca Oltchim. Aşa ne-am gîndit să înfiinţăm Academia. E o şansă pentru fetele ce vor să facă fotbal şi nu au unde. Sînt amestecate printre grupele de băieţi. Noi nu percepem taxe. Am semnat
parteneriate cu trei şcoli, avem 50 de locuri de cazare la Aurel Vlaicu, un întreg nivel e al nostru. Doar masa sportivelor ne costă 100 de milioane de lei vechi pe lună. Ce avantaj au şcolile? În primul rînd le furnizăm elevi. Sîntem singura Academie din Estul Europei. Academii există şi în Irlanda, Danemarca, Germania sau Scoţia, unde sînt sprijinite de federaţii şi de autorităţile locale", a început dialogul Alin Cioban, coordonatorul proiectului "Academia Olimpia".
Sport şi performanţă
Managerul general Mirel Albon are în palmares şapte titluri cîştigate cu echipa Clujana.
"Vrem ca Olimpia să fie locomotiva care să tragă şi alte cluburi spre performanţă. Nu refuzăm nici o fată care vine să joace. Are şansa să facă mişcare, se pregăteşte cu noi. Dacă e talentată, face pasul spre performanţă. Dacă nu, se bucură să facă un sport care-i place. Avem 40 de sportive legitimate. Nu întîmplător ne-am gîndit la Oltchim, pentru că avem 9 fete la naţionala de senioare, 8 la U19 şi 8 la U17. E mai uşor să lucrezi cu fetele din punct de vedere disciplinar. E mai greu din punct de vedere psihologic. Pot să cadă după o fază delicată. Nu se pot compara cu băieţii la viteză şi forţă", a declarat secundul naţionalei de senioare. Deocamdată, Academia Olimpia are trei grupe: senioare, U 16 şi U 13. După 17 etape, Olimpia este liderul ligii feminine, avînd cu două puncte mai mult decît FC Municipal Tg. Mureş.
Caută sprijinul UEFA
Fetel