Deşi 12 primării n-au site-uri, legea le obligă să-şi publice bugetul online. Primăriile mai au răgaz până pe 8 aprilie, iar edilii care nu respectă această dată riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Instituţia Prefectului a trimis către toate primăriile din judeţ, două adrese pentru informarea cu privire la această obligativitate.
Aproape un sfert din administraţiile locale din judeţul Giurgiu nu s-au conformat noilor reglementări şi nu au încă site. Astfel, din din cele 54 de primării, 42 şi-au creat siteuri proprii de internet, restul urmând să se desmeticească pe parcurs despre obligativitatea creării unei adrese web şi să facă deosebirea între adresa de e-mail şi site. Chiar dacă numărul utilizatorilor de internet se numără pe degete în unele localităţi giurgiuvene, potrivit unei prevederi legale din ianuarie 2011, înfiinţarea unui site propriu al instituţiei a devenit obligatoriu pentru toate primăriile.
O parte dintre edilii din Giurgiu au aflat recent despre noua obligaţie şi lucrează pe brânci pentru înfiinţarea unor site-uri, alţii în schimb nu pun prea mare preţ pe faptul că e obligatoriu.
„Nu ştiu că e obligatoriu, nu ştiu dacă am site, dar eu cred că am. Nu mă interesează că am de plătit amenzi, am conturi blocate, n-am de unde să plătesc amendă. Şi ce dacă e obligatoriu”, a spus Marin Ghidănac, primarul din comuna Roata de Jos.
Edilul din comuna Hereşti şi-a pus în schimb angajaţii la treabă.
„Ştiu că e obligatoriu şi acum site-ul e în lucru. Angajaţii Primăriei s-au ocupat de acest lucru şi au purtat deja discuţii cu două firme. Până pe 8 aprilie îl vom avea gata”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, primarul comunei Hereşti, Ion Cicireagă.
Site-uri pentru săteni fără internet
În comuna Gogoşari, dintre cei peste 2.200 de locuitori, dar 30 au internet prin modem sau telefonie fixă, aşa că, teoretic, doa