MAE: situaţia de securitate din Coasta de Fildeş este instabilă, înregistrându-se ciocniri armate şi violenţe inclusiv împotriva civililor
Cei care se deplasează în zone de risc o vor face pe proprie răspundere, pentru că posibilităţile de intervenţie ale isiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse
Ministerul Afacerilor Externe i-a atenţionat ieri pe cetăţenii români să evite călătoriile în Coasta de Fildeş, cerându-le celor care se află pe teritoriul acestui stat să părăsească imediat zona. Ministerul precizează că situaţia de securitate din Coasta de Fildeş este instabilă şi că se înregistrează ciocniri armate şi violenţe inclusiv împotriva civililor.
Românii care se află în Coasta de Fildeş sunt sfătuiţi să se adreseze de urgenţă Ambasadei României în Senegal şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale astfel încât să fie permanent informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.
MAE, prin intermediul Ambasadei României în Senegal, monitorizează, în permanenţă, situaţia de securitate din acest stat.
"Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse", notează MAE.
Ultimele bastioane ale preşedintelui Laurent Gbagbo, bombardate
Forţele ONU şi ale Franţei au bombardat luni, la Abidjan, ultimele bastioane ale preşedintelui în exerciţiu al Coastei de Fildeş Laurent Gbagbo, inclusiv palatul şi reşedinţa sa, în ziua în care combatanţii lui Alassane Ouattara angajau o ofensivă pentru a pune capăt regimului Gbagbo.
La peste patru luni de la începutul unei c