Procesul intentat premierului Italian, Silvio Berlusconi pentru presupuse relaţii intime cu o minoră, aşa-numitul proces "Rubygate" a început miercuri dimineaţă la Milano, dar imediat a fost amânat. În lipsa protagoniştilor, judecătorul a decis să amâne procesul până pe 31 mai.
La deschiderea şedinţei, către orele 9:30, nici şeful Guvernului italian, nici avocaţii săi, Niccolo Ghedini şi Piero Longo, nici tânăra marocană Karima El Mahroug, alias Ruby nu erau prezenţi. Erau în schimb în aula Tribunalului milanez circa o sută de ziarişti veniţi din toate colţurile lumii, inclusiv din Australia.
Într-o scrisoare transmisă Tribunalului de către un avocat, premierul Berlusconi afirmă că ar fi dorit să participe la şedinţă, dar angajamentele instituţionale la Roma îl impiedică.
În privinţa lui Ruby, considerată de către acuzare victimă, ea a decis să nu se constituie parte civilă, după cum a declarat avocatul său presei. Acest lucru îl avantajează pe Silvio Berlusconi, pentru că dacă va fi condamnat, nu va mai plăti daune.
În lipsa protagoniştilor, judecătorul a decis să amâne procesul până pe 31 mai. Totul a durat numai câteva minute.
În afacerea "Rubygate", premierul Berlusconi, în vârstă de 74 de ani este acuzat că a plătit prestaţiile sexuale ale dansatoarei marocane Ruby, minoră în acel moment.
Silvio Berlusconi este acuzat şi de abuz de putere, pentru că a intervenit să obţină eliberarea din arest a tinerei marocane, arestate pentru furt. Două delicte care în teorie ar trebuie să îi aducă premierului o condamnare între 3 şi 12 ani de închisoare. Pentru moment suntem însă departe de aşa ceva.
Camera Deputaţilor de la Roma, dominată de aliaţii premierului a încercat să dea o lovitură de graţie procesului, prin votarea unei moţiuni, care cere Curţii Constituţionale să declare că Tribunalul din Milano nu are competenţa să î