Neputinţă, teama de ziua de mâine şi umilinţă. Asta s-a citit pe feţele zecilor decadre medicale de la Spitalul din Victoria care au aflat că nu mai au serviciu şi că e posibil să nu primească nici indemnizaţie de şomaj.Închiderea unităţii spitaliceşti din Victoria a fost un şoc şi pentru personalul spitalului, dar şi pentru edilii locali, care au sperat până în ultima clipă că acest lucru nu se va întâmpla.
Guvernul a cântat prohodul spitalului
După ce săptămâna trecută 59 de pacienţi au fost fie externaţi, fie transferaţi la Spitalul Municipal Făgăraş, acum bate vântul pe holurile instituţiei spitaliceşti „Un pacient trecut de 70 de ani din Veneţia a fost trimis seara la autobuz, a venit omul cu pătura şi perna în mână înapoi la spital de i-am plâns de mila omului şi până la urmă ne-am rugat de cei de la salvare să-l ducă până acasă“, a spus o asistentă.
Marţi, 5 aprilie, atmosfera din unitatea spitalicească din Victoria era una sinistră. Din loc în loc, mai vedeai câte un medic sau o asistentă care circulau buimăciţi, gândindu-se cu frică la ziua de mâine. Este un scenariu de greu de imaginat şi totuşi atât de real. Deşi spitalul din Victoria s-a desfiinţat cu data de 1 aprilie, personalul de aici a aflat acest crud adevăr de abia în data de 5 aprilie. Iar reacţiile au fost pe măsură. Cu ochii în lacrimi, tot personalul a stat în aşteptarea deciziei pe holurile spitalului.
„Sunt plătită cu un salariu minim pe economie, cifră exactă 600 de lei, am doi copii mici acasă şi nu îmi permit să fac naveta la Făgăraş. Mai mult decât atât, am şi rate la bancă şi nu ştiu ce voi face. Sper să ne acorde indemnizaţia de şomaj cel puţin“, „ Lucrez de 16 ani în această instituţie, ca bucătăreasă. Sunt foarte supărată că de 2 luni ne-au dus cu vorba că spitalul nostru nu se va desfiinţa şi uite, acum ne-a pus în faţa faptului împlinit! Mi