„Ne rugăm să trăim!“ Aşa s-au gândit locuitorii oraşului Victoria când au auzit că este posibil ca sănătatea şi chiar viaţa lor să rămână în grija medicilor de familie. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Braşov şi a Casei de Asigurări de Sănătate le-au propus medicilor fostului spital, dar şi legislativului din Victoria, soluţii de compromis, astfel încât asistenţa medicală să nu dispară.
Cabinete de specialitate, o soluţie?!
Victoria este un oraş care s-a format în urma construirii Combinatului Chimic Viromet. Combinat care, prin specificul producţiei sale, prezintă riscuri pentru întreaga comunitate ce convieţuieşte aici. Guvernanţii nu au ţinut însă cont de acest aspect, iar spitalul din Victoria a reprezentat un simplu nume tăiat pe o listă. Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi cel al Direcţiei de Sănătate din Braşov au venit cu o propunere: medicii specialişti să se grupeze şi să formeze un centru de sănătate.
„Noi am propus reorganizarea asistenţei medicale cu intenţia de a păstra serviciile medicale în această zonă, propunerea noastră a fost de înfiinţare a cabinetelor medicale de specialitate, organizarea acestora sub formă de cabinete grupate şi înfiinţarea serviciului de spitalizare de zi. Rămâne ca medicii şi Consiliul Local să ia această decizie“, a spus directorul DSP Braşov, Alexandru Bălescu.
În acest caz, cei 7 medici specialişti de la spitalul din Victoria ar avea şi sprijinul Consiliului Local, în privinţa aparaturii, a utilităţilor şi a spaţiului. Mai precis, fiecare medic ar trebui să-şi deschidă un cabinet particular pe specializarea pe care o are. El va încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, de unde va primi finanţare. Este vorba de 7800 de lei pe lună, bani care i-ar ajuta să îşi plătească şi o asistentă şi să câştige şi un salariu decent, iar în timp, să ceară aprobare pe