Aproape 300 de olteni şi-au dus maşinile vechi de zeci de ani la centrele Remat din judeţ, de la începutul programului.
Rabla şi-a pornit cu greu motoarele în acest an, în Olt. Dacă în 2010, oamenii dornici să scape cât mai repede de maşinile vechi se îmbulzeau la centrele Remat din judeţ, în 2011 programul nu se mai bucură de succes în rândul oltenilor. Campania a debutat la Olt, la jumătatea lunii martie. „500 de tichete au fost repartizate judeţului. Până acum au fost casate 277 de maşini. Spre deosebire de anul trecut, atunci când se casau chiar şi 100 de maşini pe zi este mult mai puţin. Nu ştim dacă o să mai fie şi o a doua tranşă de vouchere“, a spus Mihai Ustucă, directorul firmei Remat.
Un slătinean cu o maşină veche de 15 ani spune că ar duce-o la casat, dacă ar avea posibilitatea să-şi cumpere un autoturism nou. „Programul este foarte bun, m-ar încânta să primesc 3.800 lei pe rabla mea de acasă, dar ce să fac cu voucherul, în condiţiile în care mai am nevoie de alte două şi de mulţi bani pentru una nouă?“, precizează Florin Popescu, de 35 ani.
Speculă cu maşini vechişi vouchere
Dacă nu încurajează schimbarea parcului auto, programul Rabla este cu siguranţă un paradis pentru speculanţi, care de la demararea campaniei, au postat pe internet zeci sau chiar sute de anunţuri de vânzare/cumpărare a maşinilor vechi sau a voucherelor. „Vând dosar complet (toate actele necesare şi tichetul) pentru achiziţie autoturism prin programul Rabla, preţ 1.800 lei“, „Cumpăr voucher Rabla 2011.Plata pe loc. Ofer 1.600 lei“ sau „Vând Dacie 1310 Break din 97 pentru programul Rabla. Maşina arată bine şi e în stare de funcţionare. Preţ 1.700 lei“ sunt doar câteva dintre anunţurile postate pe internet.
INFO BOX
Patru centre Remat, în Olt
Oltenii care au maşini mai vechi de 10 ani le pot casa la centrele Remat din Slatina, Caracal, Bal