Cel de-al şaselea curs al proiectului „Curcubeu- Centrul de formare şi integrare profesională” (proiect ce are ca scop formarea şi integrarea profesională a tinerilor dezavantajaţi social din perspectiva originii etnice, deoarece 75% dintre cei 20 de cursanţi sunt romi), organizat în perioada 14-17 martie, s-a desfăşurat la restaurantul Hotelului de cinci stele BinderBubi, din Sighişoara. De această dată, Simona Lazăr, editorul Jurnalului de bucătărie şi coordonatoarea cursurilor, i-a avut ca invitaţi pe Sergiu Nedelea, preşedintele Federaţiei Somelierilor din România şi pe Cezar Munteanu, alias Chef Cesar. Ca de fiecare dată, meniul acestei ediţii a fost impresionant: consommé de peşte alb şi găluştele sale, medalioane de viţel, tarte umplute cu ciuperci sălbatice mixte şi flan cu cireşe şi ciocolată cu sos Sabayon.
Participând pentru a doua oară în acest proiect, Chef Cesar a rămas impresionat de talentul pe care îi are această etnie: „Copiii aceştia sunt modelabili, pot deveni talente. Sunt o naţie de meşteşugari. Dacă Regina Maria vorbea despre ţigani ca despre o etapă în istoria României şi îl invita să cânte la Curtea regală a României, de data aceasta putem spune că ei cântă la Curtea regală a Gastronomiei. Copiii aceştia vor fi cu siguranţă integraţi. Voi fi încântat să îi revăd şi să le dau calificativul de a merge mai departe. Sunt nişte sensibili! Sunt nişte copii fantastici, sunt fericiţi că au avut o şansă şi vor şti să profite de ea”. Chef Cesar este foarte optimist. El crede că statul român se va implica pe mai departe în organizarea unor proiecte similare, prin care să îi integreze pe tinerii de etnie romă. „Dacă cineva mi-ar cere să pun bazele unui proiect la scară naţională, sincer nu mi-ar fi greu pentru că am experienţa proiectului Curcubeu”, a mai spus Chef Cesar.
Curs de somelieri
Pentru prima oară, în cadrul Proie