Recuperarea maşinilor ridicate de "hingheri" s-a ieftinit cu 60 la sută în sectorul 1 al Capitalei. Şi primăriile sectoarelor 4 şi 6 susţin că vor cere firmelor de ridicat maşini să-şi reducă tarifele. La sectorul 2 administraţia susţine că practică cele mai mici tarife şi nu are de unde să le mai scadă. Consilierii municipali pregătesc o hotărâre prin care vor să interzică ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în toată Capitala.
350 de lei plus TVA ca să-ţi recuperezi maşina din sectorul 1
De marţi, firma CFR Transauto SA, cea care ridică maşinile pe raza sectorului1 din Capitală, a redus tarifele cu 60 la sută. Bucureştenii, ale căror maşini parcate neregulamentar au fost ridicate de pe raza teritorială a sectorului1, vor plăti 350 de lei plus TVA pentru recuperarea autoturismului. Tariful este valabil doar 24 de ore, timp în care depozitarea este gratuită. După expirarea celor 24 de ore, proprietarii care nu şi-au ridicat maşinile vor plăti câte 50 de lei pentru fiecare zi în care maşina a stat depozitată.
"Sancţionăm abuzurile, atât ale firmei, cât şi ale celor care parchează neregulamentar. Reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesară, ţinând cont de realităţile economice actuale, de puterea de cumpărare a populaţiei. Mai mult, au fost luate măsuri şi împotriva firmei, în urma reclamaţiilor venite din partea populaţiei. Măsura de ridicare a maşinilor trebuie să fie un serviciu comunitar, pentru populaţie şi nu împotriva acesteia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancţionate cu rezilierea contractului", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Primarul susţine că activitatea de ridicat maşini va fi mult mai strict reglementată, străzile de pe care se vor ridica maşinile urmând să fie semnalizate prin montarea unor indicatoare. Până marţi, taxa de recuperare a unei maşini era de 833 de lei. @