Foto: Marin Raica / Jurnalul Naţional Cum mulţi colegi pedelişti îi sugerau zilele trecute ministrului Funeriu să „zboare” din Guvern, mai-marele de la Educaţie s-a gândit, se pare, să ia nu la figurat, ci chiar la propriu recomandarea şi şi-a stabilit pentru restul anului nu mai puţin de 91 de destinaţii externe de deplasare. Ţintind probabil la titlul de „globetrotter”, traseele de zbor dorite de Funeriu acoperă practic aproape toată lumea, şeful de la Educaţie „ratând” din schema de deplasări doar unul din cele şase continente: Antarctica. Astfel, „traseele educaţionale” încep pe plan intern, continuând apoi prin Europa, sar oceanul în America, pentru a ajunge apoi în torida Africă, în exotica Asie şi în îndepărtata Australie.
Intenţia ministerului este exprimată într-o cerere de oferte de bilete de avion pentru toate aceste rute, eventualele deplasări fiind programate pentru lunile mai-decembrie 2011. Întreaga valoare a contractului este estimată de minister la 805.043 lei fără TVA, adică aproximativ 200.000 de euro.
Potrivit solicitării făcute, ministerul păstorit de Funeriu vrea să achiziţioneze bilete de avion pe plan intern pentru toate marile oraşe unde există un aeroport: Cluj, Timişoara, Satu-Mare, Baia Mare, Oradea, Târgu-Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Sibiu, Arad, Tulcea şi Constanţa. Rutele externe pe care doreşte a se plimba însă ministrul Funeriu sunt extrem de numeroase şi acoperă întregul glob, din ţările exotice ale Asiei precum Thailanda (Bangkok), Indonezia (Djkarta), Qatar (Doha), India (New Delhi) în cele cu temperaturi înalte ale Africii – Tunisia (Tunis), Maroc (Casablanca) sau Egipt (Cairo).
Nici îndepărtata Japonie nu a „scăpat” atenţiei ministrului Funeriu, Tokio aflându-se pe lista destinaţiilor dorite, la fel ca şi noua putere mondială, China, şi a sa capitală Beijing sau Israelul (Tel Aviv)