Publicările periodice ale listelor cu donaţii, respectiv venituri ale partidelor politice, sugerează că, deşi Timişul este unul dintre judeţele cele mai bine dezvoltate din punct de vedere economic, majoritatea organizaţiilor judeţene ale partidelor politice trăiesc din venituri extrem de mici, bazându-se în principal pe cotizaţiile membrilor. Deşi acest gen de raportări sunt privite cu neîncredere de către o serie de analişti politici, controalele Autorităţii Electorale Permanente nu sunt de natură să înlăture suspiciunile legate de sursele de venit ale partidelor.
Lista de donaţii, transparentizată în Monitorul Oficial
Dacă ar fi să ne luăm după listele de venituri şi donaţii publicate periodic de către partide în Monitorul Oficial, însăşi existenţa unor organizaţii judeţene de partid e o adevărată minune, maşinăria de partid, cu tot aparatul de propagandă aferent, cu sedii, campanii şi materiale promoţionale, fiind menţinută în viaţă cu extrem de puţini bani.
Acest lucru pare să-l sugereze ultima listă a donaţiilor primite de către partidele politice în Timiş, din care reiese că unele dintre cele mai mari donaţii făcute anul trecut de către firme nu au depăşit 12.000 de lei, bani insignifianţi raportaţi la sumele necesare funcţionării corespunzătoare a unei organizaţii judeţene a unui partid ce se respectă.
De exemplu, Auto Mec, din Sânnicolau Mare, a făcut în 2010 donaţii către P.D.-L., în valoare totală de 12.000 de lei, aceasta fiind una dintre donaţiile cu valoarea cea mai mare făcute de firme partidelor din Timiş. Majoritatea, însă, se rezumă la sume modice, cum ar fi cei 2.000 de lei, oferiţi tot către P.D.-L. de către societatea Drufec Timişoara, firmă cu care Primăria Timişoara are foarte multe contracte încheiate pentru întreţinerea zonelor verzi din municipiu.