Dacă anul trecut proprietarii rablelor se călcau în picioare să prindă un voucher, anul acesta a venit rândul centrelor de casare, care se întrec pentru atragerea vechiturilor
Pe tot parcursul anului 2010, în Ialomiţa s-au casat peste 2.300 de rable. Cele patru centre de colectare din judeţ au făcut faţă cu greu solicitărilor şi nu de puţine ori au întocmit liste de aşteptare. Anul acesta, numărul centrelor de colectare a crescut, dar rablele s-au împuţinat.
Trei centre funcţionale
În momentul de faţă, în Ialomiţa, funcţionează doar trei centre de colectare a rablelor. Două la Feteşti şi unul la Gheorghe Doja. Pe lista de aşteptare, mai sunt înscrişi însă doi agenţi economici din Slobozia şi Ţăndărei. „Am primit 100 de vouchere pentru programul Rabla 2011 şi am consumat deja 80 dintre ele. Aştept o suplimentare a numărului de tichete cu încă 100“, spune Matei Papacu, directorul unei societăţi de colectare a rablelor din Feteşti.
Nu la fel de optimist este şi Jan Tănase, patronul unui centru din Slobozia. „Noi ne-am înscris la program mai târziu şi încă nu am primit voucherele, însă programul nu va avea succesul de anul trecut. Maşinile s-au împuţinat şi văd asta după intervalul la care îmi sună telefonul. Anul trecut, nu aveam timp să respir, făceam liste de aşteptare...“, spune Jan Tănase.
Primăria Slobozia se înscrie în program
Pentru că numărul maşinilor s-a împuţinat şi pentru că la Slobozia nu există încă un centru de casare, Matei Papacu s-a gândit să le ofere oamenilor posibilitatea de a îşi primi voucherul fără niciun fel de efort. „Proprietarul nu mai trebuie să îşi facă griji pentru transportul rablei la centrul de casare. Venim noi şi i-o luăm pe platformă“, explică Matei Papacu, care mai precizează că un simplu telefon le aduce şoferilor voucherul la poartă.
La sfârşitul lunii trecute, municipalitatea din Slo