A renunţat în urmă cu un an la slujba de profesor de educaţie fizică, dar nu şi la copii: ca fondator al Asociaţiei Modus Vivendi şi-a propus să transforme jocul în disciplină şcolară.
Pe terenul cu gazon artificial de la Şcoala Vaida Voievod e hărmălaie - s-a terminat prima etapă a Jocurilor Rotondo, organizată de Asociaţia Modus Vivendi. E luni, trecut de ora 16.00, dar nimeni nu se grăbeşte spre casă: urmează să fie anunţaţi câştigătorii, care, împreună cu cei care au trecut cu o zi înainte de etapa a doua, se vor întrece în finala ce va avea loc vineri, de la ora 14.00, tot la Vaida Voievod.
După ce împarte diplomele şi medaliile, Adrian Nistor se aşează la marginea terenului să-şi tragă sufletul. E obosit dar încântat: copiii s-au simţit bine, iar profesorii s-au arătat interesaţi de jocurile propuse de Modus Vivendi.
Schimbarea schimbării
„Am mai avut un program pilot, în urmă cu doi ani, dar nu am cooptat decât vreo 2-3 şcoli. Acum sunt 16, aşa că putem spune că aceasta e prima ediţie adevărată a Jocurilor Rotondo", spune el. Ca fost profesor de eucaţie fizică, ştie că elevilor le lipseşte jocul, care presupune competiţie, entuziasm, pasiune şi distracţie. „Odată ce le-ai oferit distracţie, i-ai cucerit. Lucru pe care nu nu o să-l faci niciodată cu ceea ce-şi impune programa şcolară", explică Nistor. El a renunţat la post din cauza banilor (a fost profesor la Grupul Şcolar de Protecţia Mediului, iar înainte a predat la Tehnofrig şi la Arte Plastice), dar între timp şi-a reconsiderat decizia: „Am încercat să lucrez ca agent de vânzări, dar nu mi-a ieşit. Din toamnă vreau să reintru în învăţământ, pentru că mi-am dat seama că a face lucrul pentru care ai vocaţie e mai important decât banii".
Reintrarea în învăţământ nu înseamnă că va renunţa la Modus Vivendi, mai ales după ce a văzut că proiectele de suflet al