TRADITIE. Putini romani isi mai permit sa tina datina bucatelor din carne de miel, dar daca vrei totusi sa ai un Paste traditional, trebuie sa stii ca la ciobani este mai ieftinMasa traditionala de Paste include carnea si produsele pe baza de carne de miel. Din pacate, se pare ca in acest an mieii sunt mai mici decat in anii anteriori, din cauza iernii foarte lungi. Chiar si asa, ciobanii anunta ta rife cuprinse intre 15 si 18 lei pe kilogram, relativ similare cu cele de anul trecut. Insa, in preajma sarbatorilor, in galantare, in piete si pe rafturile hipermarketurilor carnea se va comercializa la pretul de 22, pana la 25 de lei kilogramul. Asadar, cele mai convenabile oportunitati de a-ti face provizii pentru sarbatori raman targurile de miei, care incep la jumatatea lunii. Pe langa faptul ca producatorii de ovine isi vand marfa la preturi mai mici decat pietarii si comerciantii din marile magazine, ai la dispozitie un punct sanitar-veterinar unde poti face controlul bacteriologic al produsului. Ca sa te asiguri ca poti consuma cu incredere carnea cumparata de la targuri, fara ca ulterior sa te confrunti cu probleme de sanatate, nu trebuie decat sa ai la tine actul de identitate si sa achiti o suma modica pentru testul carnii (intre 7 si 15 lei).
Vom avea targ si in Capitala
Aproximativ 50 de crescatori de animale din toate colturile tarii se reunesc la "Targul de Miei" din Bucuresti, care va fi organizat in perioada 15-23 aprilie in zona Aparatorii Patriei din sectorul 4. Producatorii au la dispozitie o zona de comercializare amenajata pe o suprafata de 1.000 de metri patrati, cu 45 de tarcuri, fiecare adapostind cate 20 de miei.
Târgul care va fi organizat în Bucureşti corespunde normelor impuse de către Direcţia Sanitar Veterinară. Spaţiul de comercializare va avea surse de apă rece şi caldă curentă, pavaj de beton, reţea de canalizare, in