Face voluntariat pentru că îi place să-i ajute pe alţii. În aceeaşi idee, a ales să devină judecător, convinsă că astfel poate milita pentru o societate sănătoasă moral.
Cu umor, Mădălina povesteşte că de mică a cochetat cu voluntariatul. Primele acţiuni au avut loc chiar în gospodărie, când ea se oferea să o ajute pe mama sa la treburile casei. Evenimentul care a marcat începutul unei cariere în acest sens s-a petrecut în clasa a IV-a, atunci când Mădălina, alături de mai mulţi colegi de clasă, a strâns bani şi haine pentru sinistraţii din Peru, stat devastat de un cutremur şi un tsunami la vremea aceea. Proiectele extraşcolare au continuat şi în anii următori cu acţiuni sociale la azilul de bătrâni sau casele de copii din judeţ.
„O altă acţiune care mi-a plăcut foarte mult a avut loc când eram în liceu. Atunci i-am ajutat pe copiii de la Şcoala Specială Sfântul Mina să confecţioneze mărţişoare, dar şi să încondeieze ouă de Paşte“, îşi aminteşte studenta.
Activitatea de voluntariat foarte dragă ei, în care s-a implicat trup şi suflet, s-a petrecut anul trecut. În iulie 2010 tânăra se alătura echipei de la „Let’s Do it Romania“, principala ei sarcină fiind aceea de a menţine legătura cu toţi cei 111 primari doljeni. „A trebuit să vorbesc cu toţi edilii din toate oraşele şi comunele, să îi ţin la curent cu tot ce se întâmplă, practic să menţin o legătură între localităţi şi sediul nostru provizoriu din Prefectura Dolj cu privire la acţiunea de ecologizare desfăşurată etapizat“, explică Mădălina.
A găsit sponsori pentru „Let’s do it Romania“
Pentru că treburile mergeau strună, tinerei i s-a încredinţat echipă de zece studenţi. Aveau o datorie grea, aceea de a obţine sponsorizări pentru proiect. Timp de câteva luni a colindat tot oraşul vizitând câteva sute de firme al căror ajutor era indispensabil pentru acţiunea de ecologizare. Ală