Recunosc lacunele sistemului roman de invatamant, dar nu il critica. S-au imbogatit cultural si profesional dupa ce au studiat in strainatate, iar acum s-au intors in tara pentru a schimba lucrurile. In bine.
Aflati mai jos de ce s-au intors in tara tinerii care au urmat un master sau un doctorat in strainatate, prin intermediul burselor de studiu oferite de Fundatia Dinu Patriciu:
Raluca Hritcu, absolventa de master in business la Universitatea din Amsteram, Olanda si business analyst la Roland Berger Strategy Consultants:
"M-am intors in Romania pentru ca am simtit ca am o datorie fata de locul in care m-am nascut. De asemenea, m-am intors pentru ca aici sunt familia, prietenii si cunoscutii mei. Totodata, entuziasmul specific varstei a cantarit extrem de mult in decizia mea. Sunt convinsa ca in Romania ai ce sa faci, trebuie doar sa cauti cu temeinicie oportunitatile. Pe parcursul experientei mele acolo, am constatat ca exista diferente academice intre Romania si strainatate, in sensul ca un profesor se ocupa de fiecare student in parte. El are timp sa se ocupe de student si dupa incheierea programului de lucru si devine un fel de mentor. In ceea ce priveste sfatul meu pentru studentii din Romania, eu le spun sa expuna cat mai mult, pentru a explora foarte multe oportunitati".
Mircea Crisbasanu, absolvent de master al Universitatii Tehnice din Delft, Olanda:
"Am revenit in Romania pentru ca pot aduce un plus de valoare aici si cred ca pot promova Romania prin calitatea oamenilor si a tarii. Romania are un potential foarte mare in turism. Intentia mea sa fac Romania cunoscuta atat strainilor, cat si romanilor, prin intermediul turismului. Chiar daca in Olanda ti se ofera mult si ai destule oportunitati, te poti intoarce in Romania, daca ai o anumita viziune. In momentul in care ai o anumita viziune asupra a ceea ce vrei sa