Personalul redistribuit riscă să nu-şi poată lua banii timp de 2 - 3 luni
După prima etapă a redistribuirii personalului medical din spitalele de la Săcele, Codlea şi Victoria, doar 9 medici n-au fost transferaţi la alte unităţi sanitare, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov. 26 de medici, 101 asistenţi medicali şi 57 de „auxiliari” sanitari, respectiv infirmiere, îngrijitoare, etc., au fost transferaţi, cel puţin pe hârtie, la alte unităţi din judeţ. „Cei mai mulţi au fost redistribuiţi către unităţile din municipiul Braşov şi Făgăraş. Nu ştim dacă spitalele i-au angajat pe toţi, dar încă nimeni nu a venit să ne spună ceva”, ne-a declarat, ieri, Mădălina Siminea, purtător de cuvânt al DSP Braşov.
Tot ieri, Sebastian Grapă, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean, preciza că „managerii spitalelor nu ştiu absolut nimic, nu au bază legală pentru majorarea fondului de salarii, iar personalul redistribuit riscă să nu-şi poată lua banii timp de 2 – 3 luni”.
Cei 9 medici care nu au fost transferaţi din prima etapă vor avea o şansă la cea de-a doua, din 14 şi 15 aprilie, în unităţile din judeţele limitrofe. Pe 28 şi 29 aprilie se va face redistribuirea pe locurile rămase la nivel naţional.
O „economie” de la 1.800 de lei la… 2.200 de lei pe caz
Primăriile din judeţul Braşov (Codlea, Săcele şi Victoria – n.r.) care vor ataca în contencios administrativ decizia Ministerului Sănătăţii de închidere a spitalelor pe care le aveau în administrare vor primi sprijin juridic de la Consiliul Judeţean. Consilierul liberal Sebastian Grapă spune că va propune, astăzi, plenului CJ ca juriştii acestei instituţii să ofere consultanţă celor trei unităţi teritorial-administrative. În ceea ce priveşte economiile despre care se spune că vor fi făcute la bugetul de sănătate, consilierul liberal este d