Friptură cu whisky? Miel cu sos de mentă? Budincă de banane? Meniul pentru nunta regală a prinţului William şi a lui Kate Middleton este secret de stat, dar un lucru este sigur: va fi cât de poate de englezesc, scrie AFP, citată de Yahoo! News.
“Vom încerca să evidenţiem preparatele britanice cât se poate de mult, ca întotdeauna”, a spus bucătarul-şef al reginei Elisabeta a II-a, Mark Flanagan.
Peste 300 de personae vor participa la dineul din seara de 29 aprilie, la numai câteva ore după nunta celor doi tineri, de la Catedrala Westminster din Londra. “Cred că primul fel va fi un fel de salată cu pateuri coapte în vase de terină”, susţine Darren McGrady, bucătarul personal al prinţesei Diana şi al celor doi prinţi, până la moartea ei, din 1997.
“Ştiu că foarte popular este pateul de Gleneagles, care este un fel de pateu preparat din păstrăv afumat, somon afumat şi macrou afumat”, explică McGrady pentru AFP.
“Ca antreu, eu aş spune că se va servi friptură galeză, muşchi în sos de whisky şi ciuperci sau miel de la Hangrove, ferma prinţului Charles”.
McGrady, care a gătit şi pentru regină, pariază, pentru desert, pe varianta tartei cu banana- o pastă din zahăr şi cremă, în care sunt aşezate banalele tocate felii şi puţină dulceaţă de caise.“Când găteam pentru prinţul William, acesta era desertul lui preferat. Când venea în weekenduri, numai asta cerea. Şi ştiu că şi reginei îi place”, spune bucătarul.
Nu va lipsi nici tortul cu fructe. Comandat faimoasei patisere Fiona Cairns, la serviciile căreia a apelat şi Paul McCartney (ex-Beatles), prăjitura va fi ornată cu 16 flori, simbolizând fericirea (trandafiri), tandreţea (crini) şi căsătoria (iederă), la cererea lui Kate Middleton.
O adevărată operă de artă, tortul va fi dezvăluit în cadrul recepţie, care se va desfăşura în jurul prânzului, la Palatul Buckingham. Lângă tortul r